Meer informatie of een offerte aanvragen? Bel ons op 078 619 90 10 of vraag direct online aan.

Meer informatie of een offerte aanvragen? Bel ons op 078 619 90 10 of vraag direct online aan.

Duurzaam watertransport

Bij Pro-Log zetten we ons in voor duurzaam watertransport. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en welke voordelen duurzaam watertransport u kan opleveren? We vertellen u graag meer. Ontdek daarnaast hoe wij bijdragen aan een groenere toekomst voor de binnenvaart.

Waarom duurzaam watertransport?

Duurzaamheid is nog nooit zo actueel geweest. De vraag naar milieubewuste, groene oplossingen in de transportsector is groter dan ooit. Op nationaal en Europees niveau worden nieuwe regels en doelstellingen geformuleerd, waaronder het flink verminderen van CO2-emissies en het streven naar een nagenoeg klimaatneutrale binnenvaartsector in 2050. In de toekomst zal CO2-uitstoot waarschijnlijk belast worden. Daarom is het cruciaal om met elkaar naar duurzamere vervoersmogelijkheden te kijken—ook op het water.

Wat zijn de voordelen van duurzaam transport over water?

In vergelijking met wegtransport is de binnenvaart al erg schoon. Een vrachtwagen gebruikt 35 liter brandstof per 100 kilometer voor het vervoeren van slechts één container. Ter vergelijking: een containerschip met een capaciteit van 156 containers verbruikt over dezelfde afstand 900 liter brandstof. Dat komt neer op nog geen 6 liter per container, wat watertransport 6 keer efficiënter maakt dan wegtransport.Bovendien is het er op het water nauwelijks filevorming. Transport via binnenvaartschepen stoot daarmee minder CO₂ uit én is kostenefficiënter dan vervoer via vrachtwagens. Toch kan de binnenvaart nog grote stappen zetten richting duurzaamheid—en gelukkig is de sector op dit vlak volop in transitie.

 

Duurzaam scheepvaarttransport: ontwikkelingen in de markt

De scheepvaartsector innoveert op allerlei vlakken. Om te beginnen worden binnenvaartschepen steeds schoner: de laatste generatie schepen zijn dieselelektrisch (hybride). Elektromotoren drijven de schroefas aan en vier schone generatoren zorgen voor de stroomvoorziening. Ook worden er schepen ontwikkeld met waterstofmotoren. Daarnaast moeten nieuwe scheepsmotoren zijn uitgerust met een roetfilter en katalysator, waardoor de uitstoot aanzienlijk vermindert. Als zulke innovaties straks op grote schaal worden toegepast in de binnenvaartsector, is watertransport nóg aantrekkelijker als duurzame keuze.

Pro-Log, uw partner in duurzaam transport over water

Bij Pro-Log helpen we u graag uw vracht op een duurzame manier te vervoeren. Wij beschikken over een aantal dieselelektrische schepen. Ook hebben we verschillende andere schepen in onze vloot die zijn uitgerust met de nieuwste scheepsmotoren of duurzame scheepsrompen. Bij die laatste soort is er minder stuwkracht en vermogen nodig om het schip een bepaalde snelheid te laten varen, wat het brandstofverbruik vermindert.

Maak kennis met twee van onze groene schepen:

  • M.S. Semper Fi. Dit schip is ontworpen met het oog op duurzaamheid: de vorm is gestroomlijnd, de scheepsromp is lichtgewicht en de indeling is zorgvuldig doordacht. Twee Veth Hybrid Drives, in combinatie met drie generatoren, drijven het schip duurzaam aan. Ten opzichte van een vergelijkbaar schip met oudere techniek heeft de Semper Fi een 83% lagere uitstoot van stikstofoxide. Ook stoot het schip 99% minder koolwaterstof, 85% minder CO₂ en 93% minder fijnstof uit.
  • Feniks. Dit containerschip wordt op duurzame wijze aangedreven door 2 elektromotoren. Deze worden van stroom voorzien door twee generatoren in de voor- en achterzijde van het schip.

 

 

Samenwerken met Pro-Log: de voordelen

Met ons als partner geniet u bovendien van de volgende voordelen:

  • Ervaring. Pro-Log is dé specialist in containertransport via binnenvaart, met jarenlange ervaring in de sector.
  • Maatwerk. Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw wensen en behoeften, zodat we u kunnen voorzien van een aanpak op maat.
  • Breed bereik. Onze schepen worden ingezet tussen terminals in Nederland, België, Noord-Frankrijk en op de Rijn van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen tot aan Basel.
  • Hoog serviceniveau. Bij Pro-Log kunt u rekenen op een betrouwbare samenwerking en complete logistieke dienstverlening. De kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening staan bij ons hoog in het vaandel.

Bent u geïnteresseerd in een duurzame, toekomstbestendige transportoplossing? Wij helpen u graag met een aanpak op maat. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 078 619 90 10.

Direct een offerte op maat aanvragen?

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen 1 werkdag een reactie.

Meer informatie of liever telefonisch contact?

Bel ons op 078 619 90 10.

Of klik hier voor de persoonlijke contactinformatie van onze collega's.

Openingstijden kantoor: ma. t/m vr. van 08.00 - 17.30 uur.

Vraag een offerte aan bij Pro-Log B.V.

Meer informatie of direct een offerte 
op maat aanvragen?

Neem contact met ons op